Cel mai mare incendiu din istoria Californiei se vede din Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

07 Aug 2018
Cel mai mare incendiu din istoria Californiei se vede din Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO) Galerie foto (2)

Două focare care devastează nordul Californiei au format împreună cel mai mare incendiu din istoria acestui stat din vestul Statelor Unite, au anunţat autorităţile.

Numite împreună ”incendiul de la Mendocino Complex”, cele două incendii de vegetaţie au distrus până în prezent 114.850 hectare de teren - o suprafaţă apropiată ca mărime imensului oraş Los Angeles - şi sunt controlate în proporţie de aproximativ 30%, a anunţat CalFire, serviciul californian de luptă împotriva incendiilor. 

Pământul, în splendoarea, dar şi tragedia sa, este subiectul unor imagini realizate de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI).  Incendiile din Califormia, de exemplu, pot fi văzute de acolo, iar astronautul Agenţiei Spaţiale Europene Alexander Gerst a imortalizat imaginile dezastrului, de la bordul SSI, la 3 august. "California, arzând. Aceste incendii sunt înspăimântătoare şi de privit, chiar şi din spaţiu. Acesta este un omagiu către toţi pompierii de pe această planetă, foştii mei colegi. Să fiţi bine, prieteni!", a scris geofizicianul şi vulcanologul în contul său de Twitter, potrivit site-ului oficial al NASA.

Incendiul de la Mendocino Complex a depăşit ca suprafaţă distrusă incendiul Thomas, care a devastat 114.078 de hectare în decembrie 2017.

Incendiul Carr, care face ravagii în nordul Californiei, a ucis şapte persoane şi a distrus peste 1.600 de clădiri - inclusiv 1.000 de locuinţe. El era, luni, potrivit ultimului bilanţ CalFire, controlat în proporţie de 45%.

Alt mare incendiu în regiune, Ferguson, care a provocat închiderea parţială a Parcului Naţional Yosemite, în plin sezon turistic, era controlat în proporţie de 38%.

Peste 14.000 de pompieri luptă împotriva a diverse incendii în curs în statul California.

Câteva mii de persoane au fost evacuate de la începutul seriei de incendii. Unele au fost autorizate să se întoarcă acasă în ultimele zile.

Aceste incendii sunt ”extrem de rapide, extrem de agresive, extrem de periculoase”, a declarat Scott McLean, un adjunct al şefului Departamentului californian al pădurilor şi protecţiei de incendii.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră