Boris Johnson s-a trezit? Guvernul britanic închide baruri, restaurante, cinematografe, teatre, săli de fitness, pe termen nedefinit

20 Mar 2020 | scris de M.C.
Boris Johnson s-a trezit? Guvernul britanic închide baruri, restaurante, cinematografe, teatre, săli de fitness, pe termen nedefinit

După ce a fost criticat pentru strategia adoptată, de relaxare în faţa pandemiei de coronavirus, care a ferecat alte state, Guvernul britanic a ordonat vineri închiderea barurilor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de fitness şi teatrelor pe termen nedefinit, înăsprind astfel măsurile de luptă împotriva propagării noului coronavirus.

"Le cerem cafenelelor, barurilor şi restaurantelor să-şi închidă porţile de îndată ce pot să o facă rezonabil şi să nu le mai deschidă mâine", a declarat premierul Boris Johnson în cursul unei conferinţe de presă, adăugând că dă acelaşi consemn "localurilor de noapte, cinematografelor, sălilor de fitness şi centrelor de petrecere a timpului liber".

"Unele persoane ar putea fi tentate să iasă în seara asta din casă, iar eu le spun acestora: 'Vă rog, nu o faceţi!'", a spus Johnson, adăugând că "este trist că, în prezent, pentru moment, cel puţin fizic, trebuie să separăm oamenii" unii de alţii.

Alte 39 de persoane au decedat în Marea Britanie după ce fuseseră testate pozitiv pentru coronavirus, ridicând numărul total al deceselor confirmate în ţară la 167, a informat vineri Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service).

Ministrul Finanţelor în Cabinetul lui Johnson, Rishi Sunak, a declarat că Guvernul intervine pentru a plăti companiile afectate de epidemia de coronavirus cu scopul de a nu-şi concedia angajaţii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră