Medic confirmat pozitiv cu noul COVID-19

17 Mar 2020
Medic confirmat pozitiv cu noul COVID-19

Un medic de la Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost confirmat pozitiv la infecția cu noul tip de coronavirus. Medicul a fost plecat în Franța, în cursul săptămânii trecute, iar când s-a întors s-a autoizolat, potrivit stiripesurse.ro.

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au confirmat luni seara încă două cazuri pozitive la Iași, iar una dintre cele două probe este a unui medic de la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Potrivit managerului unității medicale unde lucrează acesta, oncologul a fost plecat din țară săptămâna trecută. A stat câteva zile în izolare, iar mai apoi a vrut să întoarcă la serviciu, însă epidemiologul i-a cerut să facă testul.

„Este vorba despre un medic care a fost plecat în Franța, timp de două zile, săptămâna trecută. I s-a interzis să revină la serviciu, a stat în autoizolare”, a confirmat Mirela Grosu, manager al IRO Iași.

Medicul a fost plecat în Franța alături de soția sa și ea medic, la un alt spital din Iași. DSP face anchetă epidemiologică în acest caz.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră