Boris Johnson avertizează cu privire la „oboseala de Ucraina”

19 Iun 2022
Boris Johnson avertizează cu privire la „oboseala de Ucraina”

Premierul britanic Boris Johnson a subliniat sâmbătă că publicul trebuie să-și mențină sprijinul pentru Ucraina după aproape patru luni de război, scrie CNBC

„Îngrijorarea pe care o avem este că un pic de oboseală din cauza Ucrainei începe să se instaleze în întreaga lume”, a spus Johnson reporterilor după o călătorie la Kiev. Boris Johnson a făcut vineri a doua sa călătorie surpriză în capitala Ucrainei.

Premierul britanic Boris Johnson a subliniat sâmbătă că publicul trebuie să-și mențină sprijinul pentru Ucraina după aproape patru luni de război.

„Îngrijorarea pe care o avem este că un pic de oboseală din cauza Ucrainei începe să se instaleze în întreaga lume”, a spus Johnson reporterilor după o călătorie la Kiev. „Este foarte important să le arătăm că suntem alături de ei pe termen lung și le oferim acea rezistență strategică de care au nevoie.”

Johnson a făcut vineri a doua sa călătorie surpriză în capitala Ucrainei. Guvernul britanic, într-o demonstrație de sprijin, a oferit Ucrainei un program de pregătire militară care ar putea antrena până la 10.000 de soldați la fiecare 120 de zile. Biroul lui Johnson a spus că va „schimba în mod fundamental ecuația războiului”.

Vizita lui Johnson vine imediat după ce președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy pentru a oferi sprijin pentru ca Ucraina să devină candidată la aderarea la UE.

Toate acestea au loc în timp ce Ucraina continuă să lupte pentru propriul teritoriu. Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat sâmbătă că Rusia și-a reînnoit probabil eforturile de a avansa la sud de Izium în ultimele 48 de ore, sperând să avanseze mai adânc în regiunea Donețk și să înconjoare Sievierodonețk dinspre nord.

Orașul industrial este o țintă principală în eforturile Kremlinului de a prelua controlul deplin asupra regiunii de est Luhansk.

Alte stiri din Externe

Ultima oră