Vladimir Putin susține că autoarea romanului Harry Potter e dovada că Occidentului îi place să „anuleze” oamenii

25 Mar 2022
Vladimir Putin susține că autoarea romanului Harry Potter e dovada că Occidentului îi place să „anuleze” oamenii

Președintele Rusiei a deplâns „cultura anulării” în timpul unui discurs televizat împotriva condamnării invaziei sale în Ucraina. „Astăzi încearcă să anuleze o întreagă cultură de o mie de ani – poporul nostru”, spune Putin, adăugând: „Interzic scriitorii ruși și cărțile lor”, scrie Sky News

Putin a asemănat condamnarea Rusiei de către întreaga lume cu reacția pe care autorea „Harry Potter” JK Rowling a primit-o pentru comentariile controversate despre comunitatea transgender. Rowling a fost „anulată”, a spus Putin, „doar pentru că nu a îndeplinit cerințele privind drepturile de gen”.

„Acum încearcă să ne anuleze țara”, a continuat el. „Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are de-a face cu Rusia – această tendință care se desfășoară în mai multe state occidentale”.

Există, de asemenea, o campanie împotriva compozitorilor ruși, printre care Ceaikovski, Șostakovici și Rahmaninov, a adăugat președintele rus într-o dezvăluire  în timpul unei întâlniri televizate cu personalități culturale.

Părea să se refere parțial la anularea evenimentelor care implică muzica rusă în unele țări occidentale de la invazia sa în Ucraina.

„Astăzi încearcă să anuleze o întreagă cultură de o mie de ani – poporul nostru”, a comentat Putin. "Interzic scriitorii ruși și cărțile lor."

El a continuat să compare „cultura anulării” cu naziștii care încercau să ardă cărți în anii 1930.

„Ne amintim filmările în care ardeau cărți”, a spus el.

„Este imposibil să ne imaginăm așa ceva în țara noastră și suntem asigurați împotriva acestui lucru datorită culturii noastre.

„Și este nedespărțit pentru noi de patria noastră, de Rusia, unde nu există loc pentru intoleranța etnică, unde de secole trăiesc împreună reprezentanți ai zeci de grupuri etnice”.

Putin a criticat, de asemenea, filmele de la Hollywood, spunând că acestea au anulat contribuția Rusiei la înfrângerea naziștilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră