Noaptea Cărților Deschise, la Arcul de Triumf

19 Apr 2019 | scris de M.C.
Noaptea Cărților Deschise, la Arcul de Triumf Galerie foto (2)

La 23 aprilie are loc o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise. Pentru al 7-lea an consecutiv Editura Litera își dă întâlnire cu mii de cititori la cel mai mare eveniment de încurajare a lecturii, în universul minunat al cărților!

O ediție specială la care sunt așteptați cu drag vechi și noi entuziaști ai cititului, prieteni ai cărților și promotori ai lecturii și educației în România.

Marți, de la ora 19:00 până la miezul nopții, Arcul de Triumf, simbolul victoriei și al independenței în România, își deschide porțile și devine gazda extraordinară a cărților și a cititorilor.

Este o ocazie unică de a descoperi acest monument-simbol deschis special pentru public cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, amenajat cu spații inedite de lectură, biblioteci, cărți pentru toate vârstele și zone multimedia de informare culturală.

Mai multe surprize literare îi întâmpină pe cei care aleg să celebreze cartea în comunitatea extraordinară Noaptea Cărților Deschise.

De la ora 20:00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală.

Având cartea, arta și istoria locului drept teme centrale, această animație modernă cu efecte tridimensionale inedite și dinamice va deschide iubitorilor de carte un univers fantastic de cunoaștere.

Opere celebre ale Omenirii, cărți rare sau noutăți, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină și sunet.

Biletul de intrare este, de asemenea, unul simbolic; așadar, Editura Litera le propune participanților la eveniment să aducă o carte din propria bibliotecă.

Ulterior, toate cărțile strânse de la cititori vor fi selectate și donate în comunități defavorizate.

Pasionații de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, la 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor.

CREDIT FOTO: Image by Pexels from Pixabay 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Carte

Ultima oră