Panică din cauza zăpezii negre și toxice care s-a așternut în regiunea Kuzbass din Siberia. Oamenii se tem de un adevărat dezastru ecologic.
Locuitorii dintr-o mare regiune minieră din Siberia au postat pe rețelele de socializare fotografii și înregistrări video care prezintă străzi întregi acoperite de o zăpadă negricioasă, toxică, despre care specialiștii spun că s-ar datora unui dezastru ecologic provocat de mâna omului, relatează The Guardian.
Praful cărbunilor care înnegrește zăpada provine din numeroasele mine deschise din regiunea Kuzbass, mine care au avut și continuă să aibă un efect negativ asupra stării de sănătate a oamenilor din regiune, unde speranța medie de viață este mai mică decât cea națională a Rusiei.
Cancerul, paralizia cerebrală și tuberculoza sunt boli foarte des întâlnite în regiunea minieră și aceasta deoarece praful conține mai multe metale toxice, cum ar fi arsenul, mercurul sau plumbul.
Partea proastă este că praful de la cărbuni există în permanență în aer, însă doar iarna se poate observa cu ochiul liber, în momentul în care acesta se amestecă cu zăpada și se depune pretutindeni. Astfel, pe timpul iernii, în regiune, zăpada neagră este mult mai des întâlnită spre deosebire de zăpada normală, albă.