Soldat ucrainean de origine română, ucis de trupele ruse în regiunea Odesa

26 Feb 2022 | scris de Istvan Deak
Soldat ucrainean de origine română, ucis de trupele ruse în regiunea Odesa

Un soldat ucrainean de origine română a fost ucis de trupele ruse în regiunea Odesa. Soldatul avea 32 de ani.

Cel puțin 18 persoane au fost ucise, joi, într-un atac desfășurat de trupele ruse la o unitate militară din Odesa.

Potrivit site-ului ucrainean unian.net, 8 bărbați și 10 femei au murit. Printre victime s-a numărat și Andrei Dumbravă, soldatul ucrainean de origine română.

Militarul avea 32 de ani și era tatăl unei fetițe în vârstă de 4 ani. Soția lui Andrei era însărcinată în șapte luni.

Vestea morții tânărului soldat a fost dată de mătușa sa, Liliana Ciobanu, o femeie care trăiește în Bragadiru, Ilfov, la doar câțiva kilometri de București.

“Nepotul nostru, Andrei, a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască… A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni… Avea doar 32 de ani…”, a scis, pe Facebook, mătușa militarului.

La rândul ei, mama lui Andrei și-a strigat durerea într-un videoclip sfâșietor.

“Avem tare mare durere. Au reușit să-l ucidă… Băiatul nostru, cel mai scump copil”, a spus, printre lacrimi femeia, în timp ce nora ei era împietrită de durere.

“Am aflat că au căzut două rachete, au distrus un sistem radar. Au murit 22 de persoane acolo, însă ce nu știam este că printre aceste persoane era și un nepot de-al nostru. Seara, ne-au comunicat rudele cu durere că este Andrei, nepotul nostru, printre cei decedați. Tatăl lui, vărul meu primar, era în Odesa, pentru că muncește acolo.  Andrei era în ture, acolo, de pază. Soția lui a vorbit ultima oară cu el când a plecat seara în tură, pe 23, și pe 24, dimineața, nu s-a mai întors. Nimeni nu s-a așteptat la asta”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră