Alertă de călătorie pentru Ucraina. Și România își retrage personalul diplomatic neesențial

12 Feb 2022 | scris de Istvan Deak
Alertă de călătorie pentru Ucraina. Și România își retrage personalul diplomatic neesențial

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina. Totodată, MAE a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular neesențial de la misiunea diplomatică și o parte a oficiilor consulare din Ucraina.

De asemenea, au fost luate măsuri privind repatrierea pe bază voluntară a membrilor de familie ai personalului diplomatic și consular din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale României din Ucraina, procesul de repatriere a acestora fiind la acest moment finalizat în ce privește Ambasada României la Kiev și Consulatul General al României de la Odessa.

Alertă de călătorie pentru Ucraina. Recomandări

Conform nivelului de alertă actual, MAE recomandă puternic cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina și manifestarea unei atenții deosebite. Cetățenii români aflați pe teritoriul Ucrainei sunt sfătuiți să reevalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat.

De asemenea, se recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă.

MAE recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

Astfel cum este menționat și în alerta de mai jos, MAE le recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră