MAE către românii din Ucraina: „Părăsiţi imediat ţara!”. Nivelul de alertă este la nivel maxim

22 Feb 2022 | scris de Istvan Deak
MAE către românii din Ucraina: „Părăsiţi imediat ţara!”. Nivelul  de alertă este la nivel maxim

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat luni noapte într-un comunicat că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina, la nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”, în contextul „deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre și a evoluțiilor negative din această seară”.

MAE le cere cetăţenilor români să nu meargă în Ucraina, iar celor care se află temporar acolo să plece imediat.

Conform noului nivel de alertă, MAE le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în această țară, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze permanent din surse oficiale, să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

Asistență consulară

MAE preciează că, prin misiunea diplomatică și oficiile consulare din Ucraina, este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români de pe teritoriul Ucrainei.

MAE reiterează totodată solicitarea către cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro sau contactând telefonic cel mai apropiat oficiu consular (Ambasadei României la Kiev – +380936252717, Consulatul General Cernăuți – +380635669918; Consulatul General Odessa – +380955412788; Consulatul Solotvino – +380682140918).

De asemenea, MAE reamintește că la nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activată o linie telefonică dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară – telefon 0040 -751.084.537.

Potrivit MAE, informații detaliate referitoare la noua alertă se regăsesc la AICI

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră