Bilanț copleşitor în Italia: 793 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore

21 Mar 2020
Bilanț copleşitor în Italia: 793 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore

Italia a raportat sâmbătă 793 de noi decese în ultimele 24 de ore, un nou record, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în această ţară ca urmare a pandemiei de coronavirus ajungând la 4.825 în decurs de o lună, potrivit bilanţului comunicat de protecţia civilă.

Italia, unde primul deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în urmă cu o lună, este cea mai afectată ţară din lume de pandemie.

Autorităţile italiene au recenzat 6.557 de noi cazuri pozitive, un alt record îngrijorător, în contextul în care unităţile medicale sunt copleşite.

Regiunea Lombardia (în nord) a înregistrat cea mai mare parte a deceselor (546) şi jumătate dintre cazurile noi.

Autorităţile din Lombardia i-au solicitat premierului Giuseppe Conte să instituie ''măsuri mai coercitive'' pentru a impune ''noi restricţii'', mai severe decât interdicţia vizând adunările publice şi limitările stricte ale deplasărilor, în vigoare de la 10 martie.

"A venit momentul să ne oprim, dar să o facem cu adevărat", a scris primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori, şi preşedintele provinciei, Gianfranco Gafforelli, într-o scrisoare adresată premierului Italiei.

"Situaţia în toată regiunea Lombardia capătă de acum un aer de tragedie, lucru cu atât mai evident în provincia noastră, Bergamo, unde vedem zilele acestea murind atât de mulţi bărbaţi şi femei (...) fără măcar să ne putem lua rămas-bun cu demnitate de la ei", au scris edilii în document.

Joi, vicepreşedintele Crucii Roşii chineze, Sun Shuopeng, care a venit să le ofere italienilor expertiza sa asupra pandemiei, a avertizat că măsurile instituite în Italia nu au fost ''suficient de restrictive''. ''Trebuia să opriţi cu totul activitatea economică. Toată lumea trebuia să rămână în casă'', a spus acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră