Român infectat cu noul coronavirus, mort în Italia

14 Mar 2020
Român infectat cu noul coronavirus, mort în Italia

Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

"Situaţia cetăţenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Italia şi orice informaţie cu privire la cetăţenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autorităţile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situaţiei extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile şi resursele umane, pe activităţile de salvare şi tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19", arată sursa citată. 

Presa locală din Maramureş a anunţat sâmbătă decesul a două surori românce, în Italia, tot din cauza noului coronavirus. Ministerul român de Externe nu deţine informaţii în acest sens, deocamdată.

Numărul cazurilor de infectare în România este de 99 la ora difuzării acestei ştiri.

Noul coronavirus a provocat moartea a cel puţin 5.402 de persoane în întreaga lume de la apariţia sa în luna decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale şi difuzat sâmbătă la 9:00 GMT, relatează France Presse.

Peste 143.400 de cazuri de infectare au fost raportate în 135 de ţări şi teritorii de la declanşarea epidemiei. Totuşi, acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă realitatea deoarece ţările au politici de testare mai mult sau mai puţin restrictive.

UPDATE

Primul român care a murit din cauza COVID-19 este o femeie de 80 de ani din Borșa, județul Maramureș. Acesta se afla în Italia pentru a-și îngriji sora bolnavă. Primarul comunei Borșa, județul Maramureș, Sorin Timiș, a declarat pentru MEDIAFAX că femeia moartă din Italia de coronovirus avea 80 de ani.

Femeia se afla în Italia pentru a-și îngriji sora în vârstă de 75 de ani, care suferă de o boală incurabilă.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, aspus Sorin Timiș.

Întrebat dacă femeia era bolnavă, primarul a răspuns că „avea boli specifice bătrâneții”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră