Nu există cuvinte care să descrie aceste imagini. Sicriele cu cei decedați la Bergamo, transportate în alte orașe, în convoi militar

19 Mar 2020 | scris de Marina Constantinoiu
Nu există cuvinte care să descrie aceste imagini. Sicriele cu cei decedați la Bergamo, transportate în alte orașe, în convoi militar

Şir de camioane militare străbătând oraşul italian Bergamo. Ai putea crede că este o aplicaţie militară în plină criză a noului coronavirus, dar nu, este şi mai sinistru. 

Lungul şir de camioane militare care a traversat miercuri noapte centrul oraşului Bergamo, din nordul Italiei, transporta sicrie cu victime ale coronavirusului pentru a fi incinerate în alte locuri, în condițiile în care cimitirul din oraş nu mai are capacitatea necesară.

Imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare şi au devenit subiect de articole de presă. 

Potrivit agenţiei de presă italiene Ansa, circa 30 de camioane ale Armatei au fost trimise în oraş miercuri seară, pentru a transporta peste 70 de sicrie către Modena, Parma şi Piacenza, pentru a efectua cât mai rapid incinerările necesare. Un traumatism în plus pentru familiile victimelor, comentează 7sur7.be.

Recipientele cu cenuşa defuncţilor vor fi predate familiilor acestora din urmă cât mai rapid posibil, dau asigurări autorităţile.

Imagini impresionante cu caravana de camioane, difuzate de presa din Italia, sunt o dovadă în plus a modului în care pandemia de coronavirus a lovit provincia Bergamo, cea mai afectată din regiunea Lombardia, cu circa 55 de decese zilnic.

Jumătate dintre coşciuge au fost duse în Modena, care permite incinerările în cimitirul din oraş, potrivit unui acord încheiat între Prefectură şi autorităţile sanitare.

Aproape 3.000 de oameni au murit în Italia din cauza noului virus, bilanţ apropiat de cel din China, cu peste 3.200 de morţi.

Mai multe imagini şi o înregistrare video puteţi vedea AICI.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră