Alianța euroscepticilor din Parlamentul European se va numi "Identitate și Democrație"

13 Iun 2019 | scris de A.V.
Alianța euroscepticilor din Parlamentul European se va numi "Identitate și Democrație"

Alianța euroscepticilor din Parlamentul European se va numi "Identitate și Democrație". Din acest grup vor face parte Liga Nordului, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, Adunarea Națională a lui Marine le Pen, precum şi alte partide eurosceptice, cum ar fi Alternativa pentru Germania. 

Grupul va avea 73 de eurodeputați.

'Identitate şi Democraţie (ID) va fi în următorii cinci ani numele grupului nostru din Parlamentul European, din care vor face parte de acum cei 22 de eurodeputaţi (apoi 23 după Brexit) francezi" ai Adunării Naţionale (RN), a scris pe Twitter noul eurodeputat RN Thierry Mariani, ales la sfârşitul lunii mai.

El a precizat că grupul va număra 73 de membri proveniţi din 9 ţări, fără a oferi totuşi detalii despre delegaţiile naţionale care vor forma acest grup în cadrul Parlamentului European, a căruia sesiune constitutivă este prevăzută pentru 2 iulie.

Preşedinţia grupului va fi deţinută de italianul Marco Zanni, fost ales al Mişcării 5 Stele care s-a alăturat 'Europei naţiunilor şi libertăţilor' (ENL) la începutul lui 2017, a mai precizat Thierry Mariani într-o altă postare pe Twitter.

Cu cei 73 de membri, grupul parlamentar îşi va dubla efectivele comparativ cu situaţia din legislativul care îşi încheie acum mandatul şi unde ENL numără 36 de membri din 8 ţări.

În afară de reprezentanţii RN, ENL poate miza pe cei 28 de aleşi ai Ligii, dar şi pe membrii partidului belgian Vlaams Belang sau ai partidului austriac FPO.

Însă nu a reuşit să îi atragă în rândurile sale pe cei 29 de aleşi ai Partidului Brexit condus de Nigel Farage.

Alte stiri din Externe

Ultima oră