Principalul suspect în cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi s-a predat

17 Sep 2018
Principalul suspect în cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi s-a predat

Principalul suspect privind atacul asupra celor doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport, înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la o terasă din centrul Brăilei, interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla de "Dasaev", s-a predat în urmă cu câteva minute.

"S-a predat direct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, nu s-a predat la poliţie. În momentul de faţă, colegii mei s-au dus la Parchet", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Interlopul "Dasaev" a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, "Dasaev" s-a predat şi susţine că este, de fapt, victimă în acest caz, scrie agerpres.ro.

La intrarea în sediul Parchetului, Gabriel Husein a declarat presei că sportivii erau implicaţi într-o ceartă cu cineva şi nu l-au lăsat să intre la toaletă, scrie News.ro

”Erau în zona băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Mi-am cerut dreptul să trec la baie, ei erau beţi, se certau cu altcineva. Poate au crezut că sunt cu ceilalţi şi au răspuns cu lovituri. Atât a fost”, a spus Gabriel Husein, care are o tăietură pe obraz. 

La rândul său, avocata suspectului, Angelica Ionel, a spus că, deşi are un cazier impresionant, clientul său nu a provocat scandalul, ci doar a ripostat. 

”A ripostat pentru că a fost lovit. Chiar dacă are un cazier impresionant, aşa cum a arătat presa, nu e obligatoriu ca el să fi provocat scandalul. A fost agresat, el doar a ripostat. Vom vedea şi probele, nu le ştim deocamdată”, a declarat Angelica Ionel. 

Anchetatorii îl audiază şi continuă cercetările. 

Între timp, starea de sănătate a baschetbalistului rămas internat în Spitalul Judeţean Brăila a evoluat favorabil. Potrivit medicului Alina Neacşu, purtător de cuvânt al unităţii medicale, Joseph McClaim este conştient, cooperant, se simte foarte bine şi va fi mutat în secţia de Chirurgie.

”Pacientul se simte foarte bine, chiar am vorbit cu el, ne-a spus că e bine. Va fi mutat în scurt timp în secţia de chirurgie”, a declarat medicul Alina Neaşcu de la Spitalul Judeţean Brăila.

Cel de-al doilea sportiv se află internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, dar a refuzat să fie oferite date despre starea sa.

Conducerea clubului din care fac parte cei doi baschetbalişti răniţi în atacul de sâmbătă spre duminică anunţă că  există un contact permanent cu Ambasada SUA şi cu familiile sportivilor. În plus, există o colaborare cu organele de cercetare penală din Brăila pentru soluţionarea cât mai rapidă a cazului.

De asemenea, conducerea clubului prezintă contextual în care s-a desfăşurat incidentul, rezultat în urma studierii imaginilor video de către organele de cercetare penală.

”Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacaţi, în prima instanţă, de către un agresor, fără niciun motiv sau conflict prealabil. Aceştia au încercat să calmeze spiritele şi să părăsească locaţia, moment în care un grup de 8-9 indivizi (aşa cum reiese din imagini) au năpustit asupra lor. Menţionăm că acesta a fost momentul în care jucătorii de cetăţenie americană au fost agresaţi fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate şi înjunghieri repetate cu un cuţit. Acest incident nu a pornit, aşa cum este speculat în presă, din cauza unor prezenţe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracţionând cu nimeni altcineva din incinta locaţiei”, se arată într-un comunicat remis de ACS Cuza Sport Brăila.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din Brăila.

Ambasada Statelor Unite ale Americii a anunţat că urmăreşte îndeaproape cazul.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră