Baschetbaliştii înjunghiaţi la Brăila vor să fie trimişi la spital în SUA. Unul dintre ei e transferat la Bucureşti

16 Sep 2018
Baschetbaliştii înjunghiaţi la Brăila vor să fie trimişi la spital în SUA. Unul dintre ei e transferat la Bucureşti Galerie foto (2)

Unul dintre cei doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport Brăila înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din centrul Brăilei, care se află în stare gravă, cu un plămân perforat, este transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, anunţă agerpres.ro.

''Pacientul de 24 de ani, care are plămânul perforat, se află în elicopter în drum spre Bucureşti. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 25 de ani, se află în terapie, cu stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, se reface după intervenţia chirurgicală de astă noapte'', a declarat pentru dAGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu.

d

Darrel Bowie

Cei doi sportivi le-au declarat cadrelor medicale din Brăila că doresc să fie transferaţi la un spital din America.

Baschetbaliştii au fost înjunghiaţi sâmbătă noaptea pe o terasă din centrul Brăilei. Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie, de 24 de ani, care se află în stare gravă, şi Joseph McClain, de 25 de ani.

Joseph McClain

Baschetbaliştii americani, care au ajuns la Cuza Sport luna trecută, se aflau la terasă împreună cu mai mulţi colegi de echipă în momentul în care au fost loviţi cu pumnii şi atacaţi cu sticle şi cuţite.

Unul dintre principalii suspecţi ai atacului asupra celor doi baschetbalişti americani este interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla de ''Dasaev'', potrivit unor surse apropiate anchetei.

Anchetatorii au stabilit deja, pe baza imaginilor video din clubul unde s-a petrecut atacul, identitatea tuturor celor implicaţi în caz, iar poliţiştii au pornit pe urmele acestora.

Cunoscutul interlop Dasaev a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente.

''Cercetările se efectuează sub conducerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila'', a declarat pentru AGERPRES de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Ambasada Statele Unite la Bucureşti a transmis că a luat cunoştinţă de cazul celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi pe o terasă din Brăila şi că urmăreşte „îndeaproape” incidentul.

La rândul său, preşedintele Clubului ACS Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici, a declarat, duminică, pentru News.ro, că baschetbaliştii nu au nicio vină în izbucnirea conflictului, iar străinii de la echipă sunt foarte speriaţi după incident.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră