Miliardarii Rusiei se pregătesc să plece din țară

14 Iun 2022
Miliardarii Rusiei se pregătesc să plece din țară

Peste 15.000 de milionari sunt de așteptat să fugă din Rusia în acest an, deoarece cetățenii bogați întorc spatele regimului lui Vladmir Putin după invadarea Ucrainei, potrivit unei analize a datelor privind migrația, transmite The Guardian.

 

Se preconizează că aproximativ 15% dintre rușii cu active gata de peste 1 milion de dolari (820.000 de lire sterline) vor fi emigrat în alte țări până la sfârșitul anului 2022, conform proiectelor bazate pe datele despre migrație ale Henley & Partners, o firmă cu sediul la Londra care acționează. ca făcând potrivire între cei superbogați și țările care își vând cetățenia.

 

„Rusia [este] hemoragii milionari”, a spus Andrew Amoils, șeful de cercetare la New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley. „Persoanele bogate au emigrat din Rusia în număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie al problemelor actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, prăbușirile majore ale țărilor au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării oamenilor bogați, care sunt adesea primii care pleacă, deoarece au mijloacele pentru a face acest lucru.”

Se estimează că Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu valoare netă ridicată (HNWI) ca proporție din populația sa, cu 2.800 de milionari (sau 42% din totalul HNWI din Ucraina) să fi părăsit țara până la sfârșitul anului.

 

Bogații lumii s-au mutat în mod tradițional în SUA și Marea Britanie, dar Henley a spus că se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să le depășească ca destinație numărul 1 pentru emigranții milionari. „Marea Britanie și-a pierdut coroana centrului bogăției, iar SUA se estompează rapid ca un magnet pentru cei bogați ai lumii, fiind așteptate ca EAU să-l depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global în 2022”, a spus Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendințelor internaționale de migrare a averii private”.

 

Se așteaptă ca aproximativ 4.000 de HNWI să se fi mutat în Emiratele Arabe Unite până la sfârșitul anului, înaintea Australiei, care se așteaptă să atragă aproximativ 3.500, Singapore (2.800) și Israelul (2.500).

 

De asemenea, se așteaptă să se mute un număr mare de milionari în „cele trei doamne”: Malta, Mauritius și Monaco.

 

„Malta a fost una dintre cele mai mari povești de succes ale Europei din ultimul deceniu, nu doar în ceea ce privește migrația milionară, ci și în ceea ce privește creșterea generală a bogăției”, a spus Amoils. „În prezent, este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume, cu o creștere a bogăției în dolari americani de 87% între 2011 și 2021. Cetățenia sa prin procesul de naturalizare a adus o nouă bogăție substanțială națiunii insulare și a fost creditată cu propulsarea creșterii puternice a Maltei în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, IT și imobiliare. Se preconizează că aproximativ 300 de milionari se vor muta în Malta în 2022.”

 

The Guardian a raportat anul trecut că mulți oameni bogați care cumpără „pașapoarte de aur” pentru Malta (și, prin urmare, UE) plănuiau adesea să petreacă puțin timp în țară. La acea vreme, Henley a spus că este „mândru de serviciile pe care le-a oferit Maltei și oamenilor săi”.

 

Națiunea insulară din Oceanul Indian Mauritius este descrisă de Henley ca un „magnet al bogăției” datorită creării unui centru financiar internațional care oferă reduceri fiscale semnificative. Țara nu are impozit pe câștigul de capital, nici impozit pe moștenire și cotă maximă de impozitare de 3% din companiile globale.

Potrivit Africa Wealth Report 2022, Mauritius găzduiește acum 4.800 de HNWI, comparativ cu 2.700 cu un deceniu în urmă. Se preconizează că aproximativ 150 de milionari se vor muta în Mauritius în 2022, în principal din Africa de Sud și Europa.

 

Monaco a atras de multă vreme pe cei superbogați din lume, deoarece nu percepe impozit pe venit, impozit pe câștig de capital sau impozit pe proprietate. Puțin mai puțin de șapte din 10 oameni care trăiesc în Monaco sunt milionari de dolari.

 

Se preconizează că populația HNWI din Marea Britanie va scădea cu 1.500, ducând numărul persoanelor cu mai mult de 1 milion de dolari în active gata la 738.000. În prezent, există puțin peste 15 milioane de HNWI în lume.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră