Cum va fi vremea in minivacanta de 1 iunie si Rusalii

31 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cum va fi vremea in minivacanta de 1 iunie si Rusalii

Vremea se va menține caldă si frumoasa în perioada minivacanței de 1 iunie si Rusalii, chiar daca vor fi si intervale de instabilitate atmosferică.

Astfel, de 1 iunie, Ziua Copilului, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 22 și 32 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în a doua parte a zilei și la începutul nopții prin înnorări temporare accentuate și intervale de timp în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă ale vântului, chiar cu aspect de vijelie în zona montană, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Transilvaniei și a Moldovei, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

"Izolat, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură așteptăm cantități de apă ce vor depăși 20-25 l/mp și căderi de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse între 5 grade în depresiuni și 20 de grade pe Litoral, a declarat pentru Agepres, meteorolgul ANM, Oana Păduraru.

In intervalul 2-5 iunie, vremea va continua să fie, în general, frumoasă, deși cerul va fi unul variabil, iar înnorările vor fi prezente cu preponderență în partea a doua zilei.

Temperaturile maxime se vot încadra, în orele amiezii, între 22 de grade pe Litoral și 31 de grade în partea de vest a țării. În același timp, temperaturile minime vor oscila între 8 și 18 grade Celsius, mai coborâte în zonele depresionare, spre 4-5 grade.

''În weekend vremea se va menține caldă, cu valori de temperatură mult mai ridicate comparativ cu regimul climatologic specific acestei perioade din an, însă va fi, în general, instabilă în parte de sud-vest și de sud a țării, precum și în zona montană, unde temporar înnorările vor fi accentuate. În special după-amiaza și seara sunt așteptate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Fusiform, va cădea grindină și se vor cumula cantități de apă importante. În restul teritoriului, însă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat și la cote mult mai reduse. Maximele se vor încadra, în general, între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade'', a mai spus Oana Păduraru.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră