Prognoza ANM arată că în perioada 20 martie - 2 aprilie temperaturile vor fi oscilante, de la 13-14 grade la 21 de grade în timpul zilei, şi va ploua aproape zilnic la nivelul întregii țări, cu probabilitate mai ridicată începând din 25 martie.
În Muntenia, în prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în medie, între 16 și 18 grade, în timp ce media minimelor va fi de 3 — 4 grade, iar excepție va face prima zi când media maximelor va fi în jurul a 14 grade. În a doua săptămână, temperaturile diurne vor fi în medie de 14 — 15 grade, iar cele nocturne se vor situa între 3 și 5 grade Celsius. Izolat, va ploua slab în prima zi a intervalului, iar după 26 martie va crește, din nou, probabilitatea de apariție a ploilor.
În Oltenia, în prima săptămână, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, respectiv minime între 4 și 6 grade. În a doua parte a intevalului, maximele vor fi în medie de 14 — 16 grade, iar minimele vor fi în jurul a 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește începând cu 26 martie.
În Dobrogea, atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor fi în creștere la începutul intervalului de prognoză. Media regională a maximelor va ajunge la 14 grade, iar a minimelor la 5 — 6 grade. Ulterior, acestea nu vor mai suferi modificări importante. Ploile își vor face apariția mai ales după 27 martie
În Banat, la începutul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 21 de grade, pentru ca apoi să scadă treptat la 15 -i 17 grade. Temperaturile minime vor ajunge până la 8 — 9 grade, pentru ca, spre sfârşitul intervalului de prognoză să scadă la 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată din 25 martie.
În Crișana, la începutul intervalului media valorilor maxime va atinge 20 de grade pentru ca între 26 martie și 2 aprilie să fie de 15 — 16 grade. Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, pe arii restrânse, cu excepția intervalului 25 — 30 martie, când, temporar, se pot semnala pe arii relativ extinse.
În Transilvania, până la 25 martie, temperaturile diurne vor ajunge 18 grade. Din 26 martie, mediile temperaturilor maxime vor scădea treptat, spre 13 — 14 grade. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată la începutul intervalului și, din nou, din 25 martie.
În Maramureș, între 22 și 24 martie, media temperaturilor maxime va fi în jurul de 19 grade. La sfârșitul primei săptămâni se va răci cu aproximativ 5 grade, apoi temperaturile vor rămâne relativ constate, iar mediile lor vor fi de 14 — 15 grade. Temporar vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.
În Moldova, la începutul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar în ziua următoare va ajunge la 17 grade. Între 26 martie și 2 aprilie, media maximelor va fi mai scăzută și se va situa între 12 și 14 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi și, din nou, din data de 25 martie.
La munte, până la 25 martie, vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul valorii de 10 grade, mai puțin în prima zi când se vor înregistra temperaturi diurne medii de 4 grade. Ulterior, media va fi de 5 — 7 grade. Local, în prima zi a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar începând cu 26 martie va crește din nou probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte.
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%, conform agerpres.ro.