Vremea de Paşti: Şi caldă, şi rece, şi ploioasă

14 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Vremea de Paşti: Şi caldă, şi rece, şi ploioasă

Vremea va fi frumoasă sâmbătă, în noaptea de Înviere, precum și în prima parte a zilei de duminică, dar va deveni rece și ploioasă în a doua zi de Paști, în majoritatea regiunilor ţării. Temperaturile maxime  vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade sâmbătă şi duminică, iar minimele între -1 grad şi 11 grade. Local, va cădea şi brumă. 

"Pe parcursul zilei de sâmbătă, în cea mai mare parte a țării, va predomina o vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal pentru jumătatea lunii aprilie. Cerul va fi variabil în majoritatea zonelor țării, cu unele înnorări și doar izolat ploi slabe în regiunile nordice, iar după-amiaza și pe spații restrânse în zonele montane. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în partea de vest și de sud-vest, unde local vor fi averse posibile însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului, deși vor mai fi unele înnorări, acele fenomene vor fi doar la nivel de condiții. Temperaturile maxime ale zilei de sâmbătă se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime, din noaptea de Înviere, vor fi cuprinse între 1 grad și 11 grade, izolat mai coborâte doar în depresiunile intra-montane, până spre—1 grad. Tot aici vor fi și condiții de brumă", a  declarat pentru agerpres.ro, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie (ANM)

În București, sâmbătă vremea va fi frumoasă, cu unele înnoră în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică. Temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6 — 8 grade.

"Duminică, în prima zi de Paște, în regiunile din vestul, centrul și nordul țării valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă și vor caracteriza o vreme răcoroasă. Cerul va fi mai mohorât în zonele amintite și, pe arii relativ extinse, va ploua și nu sunt excluse cantități mai însemnate. La munte vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari va fi lapoviță și, posibil, ninsoare. În partea de sud și de sud-est, vremea va fi caldă în continuare, dar în orele după-amiezii instabilitatea atmosferică se va instala. Vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în partea de sud și de sud-est, vor depăși local 20 de litri/mp. Maximele termice vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar minimele între—1 grad și 11 grade Celsius", a precizat meteorologul de serviciu al ANM.

Tot duminică, în Capitală, se anunță o vreme plăcută în prima parte a zilei și cu cer variabil. Ulterior, după-amiază înnorările se vor accentua și vor apărea aversele și descărcările electrice. Per ansamblu, în București, temperatura maximă va fi de 19-20 de grade, iar cea minimă, din noaptea de duminică spre luni, de 7-8 grade.

Conform prognozei, în a doua zi de Paște, vremea se răcește la nivelul întregii țări, iar precipitațiile vor fi prezente în majoritatea regiunilor. În regiunile nordice și centrale, pe parcursul nopții, local se va produce brumă.

În cursul zilei de luni, și în Capitală maxima termică va fi în jur de 13 grade și pe parcursul zilei, temporar, va ploua.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră