Cazul Caracal, repetat la Brăila! O femeie a fost găsită moartă în casă, la 24 de ore după ce sunase disperată la 112 să ceară ajutor

12 Iun 2024
Cazul Caracal, repetat la Brăila! O femeie a fost găsită moartă în casă, la 24 de ore după ce sunase disperată la 112 să ceară ajutor

Conform informațiilor furnizate de site-ul local debraila.ro, într-o comună din județul Brăila, o femeie și partenerul ei de viață au fost găsiți morți în casă, după ce în urmă cu 24 de ore solicitaseră ajutor Poliției la numărul de urgență 112. 

Cazul, asemănător celui petrecut în Caracal în urmă cu câțiva ani, în care adolescenta ucisă de Gheorghe Dincă a cerut ajutor la 112, relevă încă o dată gravele disfuncționalități în modul de intervenție al forțelor de ordine în situații de acest gen. 

Potrivit IPJ Brăila, femeia, care locuia în comuna Mircea Vodă, a sunat la 112, luni, la ora 12:31, pentru a cere ajutor.   

"Dispeceratul SNUAU 112 Brăila a fost înregistrat un apel telefonic, în care se aude o femeie care țipă și spune că se află în pericol, fără a preciza date privind identitatea sau locul în care se află", transmite IPJ Brăila.
00:00

Imediat, în localitatea Mircea-Vodă au fost trimise două echipaje din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca, pentru a efectua verificări.

"În urma verificărilor efectuate, nu au fost obținute date care să confirme faptul că în zonă ar fi avut loc un conflict. Nu se auzeau zgomote și nici vreun conflict în derulare, la imobilele din zona respectivă", transmite IPJ Brăila.

Potrivit surselor citate, STS le-ar fi furnizat agenților localizarea avansată pe AML (Advanced Mobile Location/ Localizare Mobilă Avansată), pentru a găsi cât mai repede femeia care a cerut disperată ajutor. 

Între timp, agenţii au discutat şi cu locuitorii din zonă pentru a o identifica pe femeie, dar şi locul din care a fost efectuat apelul la 112, dar fără succes.  

"Niciuna dintre persoane nu a putut oferi informații, care să ajute la identificarea locației sau a apelantei. S-a încercat reapelarea postului telefonic fără rezultat, numărul fiind alocat unei cartele pre-pay neînregistrate.

Din verificările efectuate și datele deținute, la acest moment, telefonul ar aparține femeii, de 44 de ani, din comuna Mircea-Vodă, însă la momentul efectuării verificărilor în teren, vecinii nu au putut furniza această informație", se mai arată în comunicatul Poliţiei.

La o zi distanță, femeia, care a cerut ajutor prin apel la 112, a fost găsită moartă alături de iubitul ei, ambii prezentând semne de violență pe corp.

"Astăzi, 11 iunie a.c., în jurul orei 09:45, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că, într-un imobil din comuna Mircea-Vodă, au fost găsite două cadavre ce prezentau urme de violenţă.

A fost stabilită identitatea acestora, fiind vorba de doi concubini, un bărbat, de 50 de ani și o femeie, de 44 de ani, ambii din comuna Mircea-Vodă.

Ambele cadavre au fost preluate de Servciul Județean de Medicină Legală Brăila, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei.

Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că, anterior evenimentului nu au mai existat sesizări în contextul violenței domestice, în care să fi fost implicate vreuna dintre cele două persoane", a transmis IPJ Brăila. 

În urmă cu șase ani, în 2018, femeia supraviețuise după ce fusese înjunghiată de soţul ei, în Bucureşti. Bărbatul a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă la omor. În 2022 el a fost eliberat condiționat, după cinci ani de închisoare. 

Mai mult, înainte de tentativa de omor pentru care a fost condamnat, bărbatul a mai avut o condamnare de 3 ani şi 6 luni, pentru viol şi corupție sexuală, dar, cu toate astea, Tribunalul Galați l-a eliberat condiționat în 2022...

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră