Autoritățile din Blaj au interzis circulația în 1 și 2 mai

30 Apr 2020 | scris de A.A.
Autoritățile din Blaj au interzis circulația în 1 și 2 mai

În Blaj autovehiculele și motocicletele nu vor putea circula pe 1 și 2 mai, după ce Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj a decis să instituie restricții de circulație pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor cu coronavirus, arată un comunicat al primăriei, citat de Agerpres.

Astfel, va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor, maşinilor, auto-utilitarelor şi motocicletelor în municipiul Blaj în zilele de 1 mai 2020 şi 2 mai 2020, între orele 07:00 şi 19:00.

Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională în cuantum de la 100 lei la 500 lei.

Excepţie fac următoarele categorii de autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete şi/sau participanţi la trafic:

- autovehicule, maşini, auto-utilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj - altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare care prestează servicii de livrare pentru agenţii economici de pe raza municipiului Blaj cu activităţi industriale.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aflate în tranzit prin municipiul Blaj, cu condiţia să tranziteze oraşul fără oprire programată.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aparţinând persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Blaj care se reîntorc la Blaj de la alte destinaţii situate în afara municipiului Blaj sau care se deplasează de la Blaj spre locul de reşedinţă/domiciliu situat în afara municipiului Blaj.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în interes de serviciu în municipiul Blaj în zilele de 1 şi 2 mai 2020.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în municipiul Blaj datorită unor urgenţe medicale sau unor motive temeinic justificate (căsătorie, deces, etc).

Pentru situaţii de avarii sau situaţii de urgenţă, fac excepţie de la prevederile prezentei hotărâri autovehiculele, maşinile, auto-utilitarele şi motocicletele Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Public de Poliţie Locală al municipiului Blaj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD, Serviciului de Ambulanţă, Spitalului Municipal Blaj. Primăriei Municipiului Blaj, Serviciul Public de Interes Local "Gospodărie Comunală" cât şi toate autovehicule, maşinile şi auto-utiIitarele altor furnizori de servicii publice (energie electrică, gaz metan, apa-canal, internet/telefonie/cablu TV, salubritate, etc) şi tuturor celorlalte instituţii aflate în misiune în baza unui ordin de serviciu sau implicate în misiunea de prevenire şi limitare a infecţiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră