Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls

12 Sep 2019
Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls

Teatrul de Animație Țăndărică anunță începerea Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, ediția a XV-a, în perioada 12 - 19 septembrie 2019.

Festivalul se adresează tuturor vârstelor și  aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animație și ale teatrului vizual din lume.

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică, în parteneriat cu UNIMA România și ASSITEJ România, în perioada 12-19 septembrie 2019.

ImPuls, cel mai important festival de teatru conteporan de animație din România, vă oferă oportunitatea de a participa la evenimente din țară și din străinătate, extrem de diferite din punct de vedere stilistic, în care se combină ingenios, ultimele tehnici în materie de teatru vizual și de animație.

Timp de 8 zile, Teatrul Țăndărică vine în atenția publicului cu evenimente pentru copii și pentru adulți.

În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație va avea loc workshop-ul de mânuire dedicat copiilor doritori să învețe arta mânuirii marionetei cu ajutorul tehnologiei kinect.

,,Micul prinț - o întâmplare” este proiect unic în România, câștigător al concursului SALT, organizat de Teatrul de Animație Țăndărică.

Va avea loc și #FreeStylePuppetry, unde într-o atmosferă de sufragerie, actorii se întâlnesc pentru a prezenta mici numere de animație, tema fiind una la alegere, juriul fiind format din participanți, intrarea la o astfel de manifestare fiind liberă.

ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. Alături de sfera internațională, participarea națională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producții din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România. Acest mare eveniment de animație favorizează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de specialitate, generează parteneriate și chiar coproducții naționale, internaționale și intercontinentale.

 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră