Legătura dintre Facebook şi materia cenuşie. Aviz împătimiţilor!

12 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Legătura dintre Facebook şi materia cenuşie. Aviz împătimiţilor!

Dacă sunteți un utilizator înrăit de social media, există o explicaţie. O echipă de cercetători a descoperit că în astfel de cazuri o anumită parte a creierului este mai mică decât de obicei, relatează gizmodo.co.uk.

Studiul a arătat că nucleul accumbens - o regiune care joacă un rol important în recompensă și dependență - e mai mică în cazul utilizatorilor care utilizează frecvent social media, şi mai ales la vizitatorii de pe mobil.

Echipa de cercetare, cu sediul în Germania, a declarat că studiul a oferit, de asemenea, o mai bună înțelegere a recompensei declanșate de creier atunci când o postare e bine primită.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au folosit o combinație de date utilizate în viața reală din aplicațiile Facebook ale participanților și date neuro-științifice, obţinute din scanările structurale ale creierului.

Comparația a arătat că volumul de materie gri (care conține majoritatea corpurilor celulare neuronale ale creierului) al nucleului accumbens este mai mic în cazul utilizatorii înrăiţi de Facebook.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră