Astronauţii oferă ponturi pentru viaţa trăită într-un spațiu închis (VIDEO)

27 Mar 2020 | scris de M.C.
Astronauţii oferă ponturi pentru viaţa trăită într-un spațiu închis (VIDEO)

Cel puțin zece astronauți de la ESA și NASA, plus câteva celebrități din domeniul cosmic, își împărtășesc cunoștințele despre cum să trăieşti și să lucrezi într-un spațiu mic. Printre astronauţi vor fi Tim Peake, Alexander Gerst și Samantha Cristoforetti, relatează Radio România Actualităţi.

Întrucât 1,5 miliarde de persoane din întreaga lume se confruntă cu viața în izolare, fiind blocaţi în case, în timp ce țările lor se luptă cu coronavirusul, un grup de astronauți și vedete din muzică, cinema și televiziune se unesc într-un eveniment live online pentru a-și împărtăși sfaturile pentru a trăi în interior pentru câteva luni.

Evenimentul a avut câteva nume și chipuri de la TV și de pe scenă, precum Mayim Bialik, care o interpretează pe Amy în The Big Bang Theory, Alison Pill de la Star Trek: Picard, cântăreața Olivia Newton-John și poate cel mai grozav actor din univers, Brian Blessed, care s-a antrenat alături de cosmonauți.

Astronauții sunt considerați o oază naturală de înțelepciune și sfaturi atunci când vine vorba de a trăi în spații limitate timp îndelungat, deoarece mulți dintre cei care participă la eveniment au petrecut deja cel puțin șase luni pe orbită, zburând în jurul Pământului, într-o navetă spaţială presurizată, fără grădină în care să te plimbi și fără un câine pe care să îl plimbi.

Informațiile pe care ei le au de oferit sunt transmise de pe site-ul SpaceConnects.us și în direct pe platformele YouTube Euronews.

VIDEO: SpaceConcectsUs. Sursa: Youtube/ESA. 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră