Coronavirus în România: rezultatele testului, în cazul premierului Ludovic Orban

24 Mar 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în România: rezultatele testului, în cazul premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a fost testat negativ pentru noul coronavirus, în urma ultimului test efectuat la finalul celor 14 zile impuse. Orban iese din izolare şi îşi reia activitatea la Palatul Victoria.

Potrivit GCS, premierul Ludovic Orban, precum şi membri ai Guvernului, au primit rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19), acesta fiind unul negativ.

În urma acestui rezultat negativ, premierul a epuizat regimul de izolare de 14 zile de la Vila Lac 1, şi îşi va relua activitatea curentă la Palatul Victoria.

La fel vor proceda şi ceilalţi membri ai Guvernului care s-au aflat în perioada de izolare.

Primul test a fost realizat în data de 13 martie, după ce premierul a avut contact cu senatorul Vergil Chiţac, care a fost infectat cu noul virus. Primul test a ieşit negativ.

Ludovic Orban a explicat de ce a ales să se autoizoleze la Vila Lac 1, şi nu acasă, lângă familie. El a spus că locaţia îi permite exercitarea atribuţiilor pe care le are în calitate de premier. „Deşi aş fi avut posibilitatea să mă izolez acasă, alături de familia mea, am decis să mă izolez în această reşedinţă doar din cauza faptului că îmi permite să îmi exercit integral prerogativele de premier şi am ales această formă stând departe de familia mea”, a spus Ludovic Orban, la momentul izolării sale. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră