STUDIU: Aproape 30% dintre persoanele infectate cu Sars-Cov-2 nu au prezentat niciun simptom

08 Aug 2020
STUDIU: Aproape 30% dintre persoanele infectate cu Sars-Cov-2 nu au prezentat niciun simptom

Potrivit unui studiu, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang, publicat în Jama Internal Medicine, 29% dintre cei infectaţi nu au prezentat niciun simptom.

Autorii studiului au constat şi că prezenţa particulelor virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu înseamnă neapărat că aceste persoane au fost contagioase, informează europafm.ro.

Acelasși studiu arată că persoanele infectate cu noul coronavirus au avut tot atât de mulţi viruşi ca şi persoanele simptomatice, chiar nu au prezentat niciodată simptome specifrice Covid-19.

Studiuls-a concentrat pe un focar de contaminare într-un grup religios sud-coreean din Daegu, în februarie.Din 303 de persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, un procent de 29%.

Pe parcursul perioadei de izolare, personalul medical a putut împărţi persoanele asimptomatice în mai multe grupuri. Dintre cei 303 care au avut rezultate pozitive la teste, 21 de persoane s-au prezentat iniţial ca fiind fără simptome, dar au sfârşit prin a avea simptome.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră