A murit Buddy, primul câine testat pozitiv cu Covid-19 în SUA. Cazul care arată cât de puţin ştim despre coronavirus şi animale

30 Iul 2020 | scris de I.D.
A murit Buddy, primul câine testat pozitiv cu Covid-19 în SUA. Cazul care arată cât de puţin ştim despre coronavirus şi animale

Primul câine infectat cu noul coronavirus din SUA, un ciobănesc german, a decedat. El suferea şi de o formă de cancer. 25 de animale de companie au fost diagnosticate cu Covid-19 în SUA, scrie Mediafax.

Chiar dacă ciobănescul german a avut cancer, cazul său arată cât de puţin ştim despre animale şi coronavirus. La mijlocul lunii aprilie, pentru Buddy începuse să fie un chin să respire. Se întâmpla chiar înainte de a împlini 7 ani. Şase săptămâni mai târziu, a devenit primul câine din Statele Unite care a fost confirmat pozitiv pentru SARS-CoV-2. Pe 11 iulie, Buddy a murit.

Doi medici veterinari, care nu au fost implicaţi în tratamentul lui Buddy, au analizat, pentru National Geographic, fişele medicale ale patrupedului. Acestea ar indica faptul că Buddy a avut probabil limfom (cancer limfatic), un tip de cancer care ar explica simptomele pe care le-a avut înainte să moară. Specialiştii nu au descoperit că limfomul până în ziua morţii. Nu este clar, însă, dacă cancerul l-a făcut mai vulnerabil în ceea ce priveşte contractarea coronavirusului sau dacă a fost doar un caz de coincidenţă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră