Rujeola: 26 de persoane decedate. Niciuna vaccinată!

17 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Rujeola: 26 de persoane decedate. Niciuna vaccinată!

De la începutul epidemiei, rujeola a provocat 26 de decese, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Florian Bodog. 

"Eu cred că un medic responsabil și un părinte responsabil trebuie să fie pozitiv în ceea ce privește vaccinarea copiilor. Dacă o să ne uităm la cifre o să vedem modul în care au evoluat bolile de la momentul introducerii vaccinării și până în prezent. (...) 26 de decese (provocate de rujeolă — n.r.). Numărul este foarte mare și eu consider că avem o responsabilitate față de toți părinții și față de toți copiii din România", a precizat  ministrul Florian Bodog la o dezbatere privind medicina de familie de la Palatul Parlamentului. 

Cele 26 de persoane decedate nu erau imunizate contra rujeolei. 

În urmă cu o săptămână, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași a decedat un bebeluș de cinci luni din județul Vaslui. Este primul deces provocat de rujeolă în județul Vaslui. 

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri de rujeolă în România, confirmate până în 12 mai este de 5.728.  Cazurile de rujeolă au fost înregistrate în 39 de judeţe, cele mai multe fiind confirmate în Timiș, Caraș Severin, Arad, Mureș, Dolj. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră