Rujeola : A mai murit un bebeluş de trei luni. În total, 22 de decese!

19 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Rujeola : A mai murit un bebeluş de trei luni. În total, 22 de decese!

Rujeola a mai făcut o victimă: o fetiţă de numai trei luni din judeţul Timiş a murit din cauza rujeolei, numărul total al deceselor provocate de această boală ajungând la 22, anunţă doctorul Adriana Pistol, directorul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică. 

Potrivit ultimei informări a Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (14 aprilie a.c.), numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în ţara noastră era de 4.793 şi, probabil se apropie de 5.000, în numai o săptămână înregistrându-se 700 de noi cazuri.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Caraş Severin (943) , Timiş (901) şi Arad (827), în special la copii sub un an şi între 1 şi 4 ani, care nu au fost vaccinaţi sau au fost vaccinaţi incomplet. Din totalul celor 4.793 de cazuri, 4.608 sunt la persoane total nevaccinate 

„Această creştere bruscă arată că situaţia nu este sub control, de aceea medicii şi autorităţile sanitare locale trebuie să intensifice eforturile pentru vaccinarea copiilor sau reluarea imunizării în cazul celor care nu au schema completă de vaccin. Epidemia de rujeolă din România este consecinţa vizibilă a scăderii succesive a ratei vaccinării. Această epidemie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi",  a declarat  prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră