Institutul Național de Sănătate Publică: Rujeola a provocat decesul a 25 de persoane, toate nevaccinate!

12 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Institutul Național de Sănătate Publică: Rujeola a provocat decesul a 25 de persoane, toate nevaccinate!

Cele 25 de persoane decedate din cauza rujeolei nu erau vaccinate, ministrul sănătății anunțând că, vineri, semnează contractul pentru încă 10.000 de doze de vaccin, care sunt deja în țară. 

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă, raportate până la data de 12 mai este 5.728, din care 25 de decese (8 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare și 1 în București).  

Potrivit informării Institutului Național de Sănătătate Publică, persoanele decedate din cauza rujeolei aveau între 3 luni și 27 de ani și nici una nu era vaccinată. 

Cazurile de rujeolă s-au înregistrat în 39 de județe, cele mai afectate fiind județele: Timiș – 1.051, Caraș Severin – 1.044. Arad – 880, Dolj – 406, Mureș – 360, Sibiu – 276, Satu Mare – 191, Călărași – 181. 

Vaccinul
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, că s-a semnat contractul pentru 109.000 de doze de vaccin ROR, iar vineri se semnează contractul pentru cele 10.000 de doze care sunt deja în țară. 

De asemenea, ministrul Florian Bodog a mai anunțat constituirea unității de management a vaccinului în cadrul Ministerului Sănătății, printr-o hotărâre de guvern, unde vor lucra specialiști în acest domeniu.

Ministrul Sănătății a mai precizat că, în prezent,  piața vaccinurilor este oarecum împărțită, că "vor mai exista, probabil, probleme punctuale din cauza faptului că există situații în care anumite loturi de vaccin nu sunt conforme și atunci producătorul nu le mai livrează, însă, în momentul în care legea vaccinării va fi deja promulgată, această lege prevede aceste stocuri de minim șase luni, aceste stocuri tampon vor limita, spun eu, situațiile de a nu avea vaccin".

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră