Opinia unei asociații: Obligativitatea vaccinării, abuzivă și sancționabilă

08 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Opinia unei asociații: Obligativitatea vaccinării, abuzivă și sancționabilă

Obligativitatea vaccinării este considerată abuzivă și sancționabilă, a susținut, joi, într-o dezbatere privind proiectul legii vaccinării, avocata Alexandra Oberschi, reprezentanta Asociației Pro Decizii Informate. 

"Am semnalat aceste lucruri autorităților în cele două runde de dezbateri publice care au avut loc. Sperăm că vor înțelege aspectele pe care le-am semnalat. Obligativitatea în sine este un aspect pe care îl considerăm abuziv și sancționabil în sensul că vaccinul, fiind un medicament care nu este lipsit de riscuri — sunt inclusiv pe prospecte și există raportări de reacții adverse—, nu poți să îl faci cu forța, să obligi un cetățean să își injecteze o substanță care îi poate face rău. Aceasta este o decizie pe care o ia un părinte sau un cetățean informat după o atentă dezbatere a situației sale particulare împreună cu medicul său, trebuie să îl informeze corect, în conformitate cu legea care reglementează drepturile pacienților, inclusiv consimțământul informat", a precizat Alexandra Oberschi.

29 de decese 
Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă, raportate până la data de 6 iunie este 6.619, din care 29 de decese.

În ultima săptămână,  în județul Direcția județeană de sănătate publică a înregistrat un număr de 23 de copii care au fost diagnosticați sau sunt suspectați a avea rujeolă. Cei 23 de copii sunt nevaccinați.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră