Operator de nave de croazieră din Japonia, în faliment, din cauza anulării rezervărilor

02 Mar 2020
Operator de nave de croazieră din Japonia, în faliment, din cauza anulării rezervărilor

O companie care operează un vas de croazieră-restaurant din oraşul japonez Kobe s-a declarat luni în faliment în urma impactului epidemiei de coronavirus care a provocat din ianuarie numeroase anulări ale rezervărilor, de teama noului virus, relatează EFE, preluată de agerpres.ro.

Este vorba de primul faliment al unui operator de croaziere din cauza coronavirusului raportat în Japonia, după ce agenţia Luminous Cruising a acumulat o datorie de 1,24 miliarde de yeni (10 milioane de euro), potrivit cifrelor publicate de agenţia de ştiri Kyodo.

Compania opera vasul Luminous Kobe 2, una din navele de croazieră-restaurant cele mai mari din Japonia cu o capacitate de 1.000 de pasageri care oferea plimbări diurne şi nocturne în jurul portului Kobe cu vederi superbe de pe mare asupra oraşului nipon.

Noul coronavirus COVID-19 a fost picătura care a umplut paharul pentru Luminous Cruising, deja afectată de creşterea preţurilor la combustibil şi anulările determinate de o serie de dezastre naturale care au afectat arhipelagul din 2018, precum seismele şi taifunurile.

Covid-19 a afectat grav sectorul turistic nipon, mai ales cel provenit din China, de unde s-a răspândit virusul şi care reprezintă fluxul de turişti cei mai numeroşi în Japonia. Ţara vecină a interzis la sfârşitul lunii ianuarie călătoriile în grup pentru cetăţenii chinezi ca măsură de stopare a contagierilor.

În Japonia au fost raportate 950 de contagieri, dintre care peste 700 legate de vasul de croazieră Diamond Princess, care a fost plasat în carantină la începutul lunii februarie în largul portului japonez Yokohama.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră