O profesoară de 25 de ani, răpusă de COVID-19. Nimeni nu știe cum s-a îmbolnăvit

25 Aug 2020
O profesoară de 25 de ani, răpusă de COVID-19. Nimeni nu știe cum s-a îmbolnăvit Galerie foto (2)

Pandemia de coronavirus lovește necruțător. La 7 luni de la primele cazuri, avem un record trist al deceselor. 58 de vieți au fost curmate de virusul pentru care nu există încă tratament.

Doi dintre cei care au murit nu aveau nici măcar 30 de ani împliniți, semn că boala nu alege. Pe lista neagră este și o profesoară de 25 de ani, din județul Maramureș. Nu suferea de nicio altă afecțiune, relatează stiri.tvr.ro.

Timea Eniko Daraban, în vârstă de 25 de ani,a fost internată pe data de 15 august la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

Starea ei s-a agravat rapid și a fost mutată în secția de Terapie Intensivă.

Mama ei a făcut atunci apel la cei care s-au vindecat de Covid să meargă și să doneze plasmă, pentru ca Timea să poată fi salvată. Zeci de oameni din zonă au răspuns apelului și tinerei i s-a administrat plasmă de două ori.

Însă, pe 24 august a intrat în stop-cardiorespirator, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Timea Daraban era profesoară și preda biologie. Colegii sunt devastați de moartea tinerei.

Nimeni nu știe cum s-a infectat. Mama, tatăl, fratele și soțul profesoarei sunt și ei bolnavi de Covid. Timea este unul dintre cei 58 de româi care au fost răpuș de teribilul virus în ultimele 24 de ore. Un număr record!

Două dintre decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 20 - 29 de ani. Numărul celor care se zbat între viață și moarte în secțiile de Terapie Intensivă este de 490.

Specialiștii își păstrează recomandările: purtați mască de protecție, spălați-vă des pe mâini și stați departe de locurile aglomerate! Doar așa puteți evita eventuale tragedii!

Numărul de cazuri noi a depășit din nou 1000, după două zile cu teste mai puține și prin urmare cu mai puține rezultate pozitive.

Cele mai multe persoane aflate la prima diagnosticare cu SARS-CoV-2 au fost depistate în București: 229. Urmează județul Iași, cu 55 de cazuri noi și județul Prahova, cu 53.

De la debutul epidemiei cifra totală a românilor diagnosticați cu noul Coronavirus a trecut de 80.000.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră