Trump ieftinește medicamente, în prag de alegeri. COVID-ul însă a luat-o complet razna în SUA

25 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Trump ieftinește medicamente, în prag de alegeri. COVID-ul însă a luat-o complet razna în SUA

Preşedintele american Donald Trump a semnat patru decrete în vederea ieftinirii preţului medicamentelor prescrise pe bază de reţetă, în contextul în care poartă o campanie aprigă în vederea realegerii sale în noiembrie şi unor critici dure cu privire la modul în care gestionează epidemia covid-19, relatează Reuters potrivit news.ro.

Unul dintre decrete permite importul unor medicamente mai ieftine din ţări precum Canada, altul prevede reduceri de preţ acordate de grupuri farmaceutice - în prezent controlate de către intermediari -, toate în beneficiul pacienţillor, a subliniat Trump.

Alt decret ieftineşte insulina.

Conducătorii marilor grupuri farmaceutice au cerut  să se organizeze o reuniune în vederea discutării unor mijloace de ieftinire a medicamentelor, a precizat locatarul Casei Albe.

”Noi îi punem pe pacienţi înainte lobbyiştilor, pe cetăţenii în vârstă înaintea intereselor private şi punem America mai întâi”, a declarat Donald Trump.

Locatarul Casei Albe, care este criticat din cauza creşterii numărului contaminărilor cu noul coronavirus în Statele Unite şi care este devansat în sondaje de rivalul său democrat Joe Biden în alegeri, a cerut Congresului să ieftinească medicamentele.

Pe frontul noului coronavirus, în Statele Unite situația este îngrijorătoare.

SUA au înregistrat vineri pentru a doua zi consecutiv peste 70.000 de cazuri de coronavirus şi 1.000 de decese, conform bilanţului difuzat de Universitatea Johns Hopkins.

În 24 de ore, au fost înregistrate aproape 73.800 de noi cazuri de COVID-19 (76.500 cu o zi înainte) şi încă peste 1.150 de decese (1.225 cu o zi înainte), potrivit universităţii, care actualizează cifrele continuu.

Numărul total de cazuri de infecţii diagnosticate pe teritoriul american de la începutul pandemiei este de 4,1 milioane (dintre care 1,26 milioane de persoane declarate vindecate).

Statele Unite, care sunt de departe cea mai afectată ţară din lume, au înregistrat în total peste 145.000 de decese cauzate de COVID-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră