Primul pacient din judeţul Galați tratat cu plasmă de la un pacient vindecat de Covid-19 a decedat

01 Iun 2020 | scris de A.V.
Primul pacient din judeţul Galați tratat cu plasmă de la un pacient vindecat de Covid-19 a decedat

Primul pacient din Galaţi care a primit tratament cu plasmă de la un bolnav cu coronavirus care s-a vindecat a murit, fiind vorba despre cazul 1268 raportat luni de Grupul de Comunicare Strategică, relatează News.ro.

Bărbatul avea 45 de ani şi era asistent social la Căminul de Bătrâni ”Sfântul Spiridon” din Galaţi, unul dintre cele două aziluri din acest judeţ care au devenit focare de coronavirus.

El a fost confirmat cu COVID 19 pe 29 aprilie. Ulterior, cunoscuţii săi, dar şi medicii de la Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean Galaţi, au demarat o campanie pe reţelele de socializare prin care îi îndemnau pe bolnavii care s-au vindecat de coronavirus să doneze plasmă pentru salvarea gălăţeanului.

Până la urmă, bărbatul a primit plasma hiperimună, fiind primul gălăţean care a beneficiat de un asemenea tratament. La un moment dat, el a fost testat de două ori, iar rezultatele au ieşit negative, însă starea bărbatului s-a menţinut critică, având sechele pulmonare şi renale.

La finele lunii mai, el a fost testat din nou pozitiv la noul virus, iar decesul a survenit pe 31 mai.

Decesul a fost confirmat luni şi de Grupul de Comunicare Strategică: „Bărbat, 45 ani, judeţ Galaţi. Dată confirmare: 29.04.2020. Dată deces: 31.05.2020. Asistent social Căminul de bătrâni Sf. Spiridon Galaţi. Comorbidităţi: HVB, obezitate, sdr. QT prelungit, steatoza hepatică, sdr. hepatocitoliza”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră