A murit un renumit stomatolog din România. Chemal Taner avea 49 de ani și era infectat cu COVID-19

24 Iul 2020 | scris de A.V.
A murit un renumit stomatolog din România. Chemal Taner avea 49 de ani și era infectat cu COVID-19

Un renumit doctor stomatolog din România a murit infectat cu coronavirus la vârsta de 49 de ani. Chemal Taner era internat de mai mult timp în spital iar în ultimele zile a fost transferat la terapie intensivă, relatează g4media.ro.

Medicul urma să înceapă un tratament cu Remdesivir, dar din păcate acesta nu a mai apucat.

Medicul din Constanța, de etnie tătară, era specialist în implantologie avansată, chirurgie orală, parodontologie și stomatologie digitală și avea propriul business început în 1999.

A fost membru al Societății Române de Reabilitare Orală, Societății Române de Implantologie Orală și Biomateriale, Societății de Stomatologie Estetică din România, Academy of Osseointegration, European Association for Osseointegration, International Team for Implantology, International Congressof Oral Implantologists și American Academy of Implant Dentistry.

Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice din România a trasmis, vineri dimineață, un mesaj de condoleanțe pe Facebook:

„Vestea că unul dintre cei mai renumiți medici stomatologi români ai momentului, Dr. Taner Chemal, a plecat dintre noi lasa în sufletul și conștiința tuturor un gol ce nu va putea fi umplut niciodată.
Un exemplu de etică, perseverență, tenacitate și bun simț, Dr Taner a fost întotdeauna alături de AMSMB și UNAS și a raspuns fără ezitare DA atunci cand a putut să sprijine activitățile noastre profesionale.
A format în jurul său o echipă de profesioniști cărora a reușit să le insufle pe lângă abilitățile profesionale desăvârșite niște principii morale pe care rar le mai întâlnim în prezent în rândul colegilor și al semenilor noștri.
Mii, poate chiar zeci de mii de pacienți sunt beneficiarii tratamentelor implanto-protetice realizate de el și echipa sa, unele dintre ele în premieră mondială.
A fost, este și va rămâne un stomatolog, un coleg, un tată, un soț, un OM – exemplu pentru noi toți!

Transmitem familiei și tuturor celor apropiați sincere condoleanțe!

Nu vei disparea niciodată din amintirea și din sufletele noastre, dragă Taner!”

Și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a transmis un mesaj de condoleanțe în urma morții doctorului Chemal Taner:

„În această seară a încetat din viață dr. Taner Chemal. Membru de seamă al comunității tătare din Constanța, Dr. Taner Chemal a fost o personalitate a lumii medicale din România, evoluția sa profesională si performanțele în domeniul implantologiei făcându-l cunoscut și peste hotare. Și-a asumat întotdeauna cu mândrie identitatea etnică, promovând valorile tradiționale tătărești și îndemnând tânăra generație să le ducă mai departe. În semn de recunoaștere a calităților și realizărilor sale, în anul 2018, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România l-a propus pentru proiectul inițiat de Departamentul pentru Relații Interetnice și dedicat Anului Centenar. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România își exprimă profundul regret la aflarea veștii decesului dr. Taner Chemal și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate! Allah rahmet eylesĭn!”

sursa foto: Facebook/ Chemal Taner

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră