Guvernul României, la izolare. Senatorul Vergil Chițac, infectat cu noul coronavirus

13 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Guvernul României, la izolare. Senatorul Vergil Chițac, infectat cu noul coronavirus

Senatorul român Vergil Chițac a fost testat pozitiv la noul coronavirus, motiv pentru care autoritățile au luat o serie de măsuri. Numărul actual al cazurilor de infectare cu coronavirus la nivel național este de 70 de persoane.

Senatorul confirmat cu coronavirus este membru al Partidului Național Liberal. De aceea, conducerea PNL va fi izolată la domiciliu.

Vergil Chițac a participat la o reuniune externă, la Bruxelles, potrivit Mediafax. Printre cei infectați este și soția senatorului.

Ludovic Orban, premierul în exercițiu, se va autoizola la Vila Lac 1, până la testarea pentru noul coronavirus.

Toți membrii Cabinetului Orban vor fi testați pentru coronavirus.

Orban susține că este necesară o anchetă epidemiologică la Parlament după ce s-a confirmat că senatorul PNL, Vergil Chiţac, a fost infectat cu coronavirus.

Cei care au intrat în contact cu senatorul să se autoizoleze, le-a recomandat premierului tuturor celor care s-au aflat în preajma parlamentarului.

“Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii”, a spus Orban.

UPDATE

Întreaga conducere a Ministerului Sănătății intră la izolare.

UPDATE

Consultările politice pentru nominalizarea unui premier, care ar fi trebuit să aibă loc la Palatul Cotroceni, nu vor mai avea loc acolo, ci printr-o teleconferință, din cauza izolării membrilor Cabinetului și a parlamentarilor. 

”Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

UPDATE

Ce scrie ACUM pe Facebook senatorul infectat.

 

Și iată ce scria cu numai 24 DE ORE ÎNAINTE, când, bolnav deja fiind, nu s-a izolat, considerând că totul este ”o isterie”.

 

Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu noul coronavirus a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

Pe Facebok există și o fotografie cu senatorul participând la acest eveniment organizat de Uniunea Culturală a Tătarilor din România cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, conform Mediafax.

Acesta, împreună cu alte trei persoane apropiate lui, se află în autoizolare și urmează să fie transportate la Spitalul de Boli Infecțioase.

Senatorul PNL a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost prezent în Parlamentul României.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră