Încă o inconștientă care NU A RESPECTAT IZOLAREA a contaminat încă șase persoane în Hunedoara

12 Mar 2020
Încă o inconștientă care NU A RESPECTAT IZOLAREA a contaminat încă șase persoane în Hunedoara

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunţă joi seară încă şapte cazuri noi de coronavirus, numărul acestora la nivel naţional ajungând la 59.

Cele şase persoane din Hunedoara depistate pozitiv cu COVID-19 au intrat în contact cu femeia de 26 de ani care nu a respectat izolarea la domiciliu şi căreia i s-a întocmit dosar penal, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Este vorba despre trei femei, în vârstă de 52, 58 şi 74, paciente, şi de alte trei, două de 45 ani şi una de 53 de ani, cadre medicale, autoizolate la domiciliu, precizează GCS.

Femeia de 26 de ani, din judeţul Hunedoara, la care a fost confirmată, marţi, infecţia cu COVID-19, a fost amendată, cu câteva zile înainte, cu 10.000 de lei, pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, deşi i se comunicase că trebuie să rămână acasă după ce s-a întors din Italia.

Femeia este în stare stabilă şi a fost transportată, în cursul nopţii de marți spre miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.

UPDATE

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că se are în vedere stabilirea unor obligaţii pentru persoanele izolate la domiciliu când solicită intervenţia unei echipe de depanare la reţeaua de cablu, la furnizorul de gaze sau electricitate de a anunţa că sunt într-o situaţie de risc.

"Se va coopera cu operatorii publici şi privaţi şi comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă astfel încât să fie un acces rapid la bazele de date şi stabilirea unor obligaţii concrete pentru persoanele izolate la domiciliu când solicită intervenţia unei echipe de depanare la reţeaua de cablu, la furnizorul de gaze sau electricitate, obligaţia acestei persoane de a anunţa că este într-o situaţie de risc, izolat la domiciliu", a spus Vela, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).

UPDATE

Încă cinci cazuri de coronavirus au fost confirmate vineri în Capitală, numărul total ajungând la 64. Patru dintre cazuri au legătură cu fostul ofiţer MAI care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota”.

Este vorba despre  persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv:
 
Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.
 
Caz 61 - Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 
Caz 62 - Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61
 
Caz 63 - Tânără, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61
 
Caz 64 - Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61.

  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră