Cum să vă preparați singuri gel antibacterian (VIDEO)

03 Mar 2020
Cum să vă preparați singuri gel antibacterian (VIDEO)

Sunteți îngrijorați de epidemia de coronavirus? Nu mai găsiți în farmacie dezinfectant sau gel antibacterian? Dacă doriti să vă
faceți propriul gel de spălare a mâinilor, iată cum.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat o rețetă de gel hidroalcoolic pentru a face față deficitului. Și această rețetă poate fi făcută pur și simplu, acasă.

Spălarea mâinilor este primul gest recomandat de Organizația Mondială a Sănătății care evidențiază importanța „măsurilor de barieră” pentru a preveni răspândirea virusului.

Un săpun simplu poate fi suficient, dar există și alte produse, cum ar fi gelurile dezinfectante, gelurile hidroalcoolice. Ele sunt un prima protectie împotriva microbilor în general.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat pe site-ul său web un „ghid pentru producția locală de soluții hidroalcoolice”. Cu alte cuvinte, este o rețetă pentru a produce din anumite ingrediente produse la fel de eficiente ca cele prezente în comerț.

Lista ingredientelor din rețeta OMS poate părea complet inaccesibilă. Cu toate acestea, puteți gasi cu ușurință componentele.

Etanolul 96% poate fi înlocuit cu alcoolul care poate fi găsit în magazine.

Peroxidul de hidrogen nu este altceva decat apa oxigenata disponibila în farmacii. Glicerolul sau glicerina se găsește și la farmacie.

Apoi, rețeta este destul de simplă. Într-un recipient curat gradat, măsurați 833 mililitri de alcool. Se amestecă 42 mililitri de peroxid de hidrogen. Se adaugă la aceasta 15 mililitri de glicerină.

Se completează cu apă până când obțineți un litru de soluție. După amestecare, gelul dumneavoastră hidroalcoolic de casă este gata.

Pe de altă parte, China Global Television Network a postat în pagina sa de Twitter o altă rețetă, care pare mai simplu de obținut: alcool, gel de aloe vera și un ulei esențial (opțional). Iată demonstrația video:

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră