Meat Loaf, o legendă a rockului american, a încetat din viață

21 Ian 2022 | scris de I.D.
Meat Loaf, o legendă a rockului american, a încetat din viață

Cântăreţul rock american Meat Loaf, renumit pentru albumul său ''Bat Out of Hell'', a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, informează agențiile internaționale, care citează un comunicat publicat vineri pe pagina oficială de Facebook a artistului.

Cântăreţ şi actor, Meat Loaf, pe numele său real Marvin Lee Aday, cu o carieră de şase decenii şi peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale vândute în întreaga lume, a murit joi, 20 ianuarie, având-o alături pe soţia sa, Deborah, scrie The Guardian, citat de Agerpres.

"Ştim cât de mult a însemnat el pentru mulţi dintre voi şi apreciem cu adevărat toată dragostea şi sprijinul acordat în timp ce trecem prin această perioadă de suferinţă provocată de pierderea unui artist care i-a inspirat pe mulţi şi a unui om frumos", a transmis familia lui Meat Loaf într-un comunicat.

Albumul de debut al lui Meat Loaf, "Bat Out of Hell", scris şi compus de Jim Steinman şi lansat în 1977, este unul dintre cele mai vândute albume din istoria SUA (peste 14 milioane de copii).

Printre hiturile sale s-au numărat piesa de aproape zece minute lungime care a dat titlul albumului "Bat of Hell", dar şi Paradise by the Dashboard Light", de pe acelaşi disc, şi "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)", de pe "Bat Out of Hell II: Back into Hell" (1993).

Născut în Dallas, Texas, în 1947, Meat Loaf a cunoscut succesul pe scenă devreme, în anii 1970, în spectacolele musical "Hair" şi "The Rocky Horror Show" de pe Broadway .

Artistul şi-a îndreptat atenţia către muzica rock în jurul anului 1972 şi a început colaborarea cu Jim Steinman la albumul de debut care i-a scos în evidenţă vocea puternică şi înfăţişarea artistică, de rocker motociclist îmbrăcat în piele.

Mai târziu, Meat Loaf a apărut în filme precum "Rocky Horror Show", "Wayne's World" şi "Fight Club".

Nu a fost anunţată cauza morţii artistului. Meat Loaf a vorbit deschis în trecut despre problemele de sănătate, în special despre astmul de care suferea, din cauza căruia s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert susţinut la Pittsburgh în 2011. În 2003 s-a prăbuşit pe Wembley Arena din Londra şi a fost internat în spital, conform agenţiei DPA.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră