Doliu în lumea filmului: a murit la doar 37 de ani

20 Ian 2022 | scris de M.N.
Doliu în lumea filmului: a murit la doar 37 de ani

Actorul francez Gaspard Ulliel a murit în urma unui accident de schi în Alpi, la vârsta de 37 de ani.

Accidentul, care s-a produs marți (18 ianuarie), a avut loc în regiunea Savoia din Alpi, iar în prezent este în desfășurare o anchetă cu privire la cele întâmplate.

În urma veștii despre accident, postul France Bleu a raportat că actorul se afla într-o „stare gravă”. A fost transportat de urgență la spitalul din Grenoble, unde a murit.

Serviciul de poliție montană care deservește locul accidentului a declarat că în ultimele săptămâni organizează cinci sau șase salvari pe zi, pe măsură ce zăpada s-a întărit.

Ulliel a fost cunoscut pentru filme, inclusiv Saint Laurent (2014), în care a jucat rolul modelului Yves Saint Laurent, și pentru rolul unui tânăr Hannibal Lecter în filmul din 2007 Hannibal Rising.

În 2016, a apărut în filmul regizorului canadian Xavier Dolan, It's Only the End of the World.

Ulliel era, de asemenea, cunoscut ca chipul masculin al lui Bleu de Chanel și terminase recent lucrările la viitorul serial Marvel Moon Knight, alături de Oscar Isaac și Ethan Hawke.

El va apărea postum în serial ca Anton Mogart/Midnight Man.

Ulliel a primit laude în Franța pentru interpretările din Summer Things (2002) și Strayed (2003), ambele l-au văzut nominalizări pentru cel mai promițător actor la Premiile César.

În 2004, a câștigat în sfârșit premiul pentru interpretarea sa din A Very Long Engagement, în care a jucat alături de Marion Cotillard, Audrey Tatou și Jodie Foster.

A câștigat premiul pentru cel mai bun actor César 13 ani mai târziu pentru It’s Only the End of the World de Dolan. Ulliel avea o relație cu cântăreața model Gaëlle Piétri. Cuplul are o fiică, care împlinește șase ani în februarie.

 

 

Susa: The Independent

Alte stiri din Film

Ultima oră