Ne-am liniștit. Playboy este acreditată la Casa Albă!

04 Sep 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Ne-am liniștit. Playboy este acreditată la Casa Albă!

Corespondentul la Casa Albă al revistei Playboy şi-a recuperat marţi acreditarea care îi permite să lucreze la reşedinţa executivului, acreditare ce a fost suspendată luna trecută, după o altercaţie cu un fost consilier al preşedintelui Donald Trump, relatează france24.com.

Jurnalistul, Brian Karem, s-a pomenit cu acreditarea suspendată în urma unui schimb virulent cu Sebastian Gorka, fost asistent al preşedintelui american, în timpul unei conferinţe de presă în iulie.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a decis în luna august să-i aplice o sancţiune lui Brian Karem, suspendându-i pe termen de 30 de zile acreditarea permanentă ce-i oferă acces la Casa Albă, acuzându-l în mod concret de lipsă de profesionalism.

Însă judecătorul federal Rudolph Contreras a considerat că standardele referitoare la comportamentul pe care trebuiau să-l aibă jurnaliştii în timpul respectivei conferinţe nu au fost stabilite clar din timp. Prin urmare, el a ordonat ca Brian Karem să-şi recupereze imediat acreditarea. "Doamna Grisham nu a atenţionat că o acreditare ar putea fi suspendată în aceste circumstanţe", a stabilit judecătorul Contreras.

Brian Karem s-a pomenit cu acreditarea suspendată după o altercaţie cu Sebastian Gorka la finalul unei conferinţe de presă organizate în grădinile Casei Albe, în închiderea summitului asupra reţelelor sociale organizat de Donald Trump în iulie. Într-o înregistrare video devenită virală, cei doi protagonişti pot fi văzuţi făcând schimb de insulte la finalul acestui eveniment.

Numeroase organisme de presă şi-au exprimat indignarea în legătură cu suspendarea acreditării lui Brian Karem, care este şi editorialist pentru postul CNN.

Acesta şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu decizia judecătorului, notând marţi pe Twitter "Dumnezeu să binecuvânteze Constituţia şi libertatea de exprimare" şi mulţumindu-le avocaţilor săi.

Casa Albă a mai încercat să suspende acreditarea unui jurnalist de la CNN, în noiembrie anul trecut. Lui Jim Acosta i s-a interzis accesul la Casa Albă după un schimb tensionat cu Donald Trump în timpul unei conferinţe de presă, dar şi el a reuşit să-şi recupereze acreditarea datorită unei decizii juridice favorabile. 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră