Marius Tucă Show, începe diseară la ora șapte, la Aleph News. Invitații de azi sunt Ilinca-Maria Țoța, un copil cu un talent artistic uriaș, Gigi Căciuleanu, om de artă și geniu, și Călin Popescu-Tăriceanu, fost premier și fost șef de partid.

13 Mai 2021 | scris de A.A.
Marius Tucă Show, începe diseară la ora șapte, la Aleph News. Invitații de azi sunt Ilinca-Maria Țoța, un copil cu un talent artistic uriaș, Gigi Căciuleanu, om de artă și geniu, și Călin Popescu-Tăriceanu, fost premier și fost șef de partid.

“Mi se pare că Rembrandt e perfect. Am mereu o carte cu picturi de-ale lui deschisă. Am încercat să-i găsesc un defect, însă nu am reușit. Atunci când o să găsesc vreunul, o să-mi caut alt pictor-model”. Ilinca-Maria Țoța avea doar 4 - 5 ani când făcea ascultare la mânăstirea Diaconești. Și, chiar dacă nu avea răbdare să stea locului, la îndemnul maicilor de acolo, a început, ușor-ușor, să picteze.

Și nu oricum, ci în felul ăla care-ți răsucește sufletul ca pe o cârpă udă, de te apucă să plângi și nu știi ce te-a lovit. Arta Ilincăi se extrage din arta clasică, pentru că la ea se raportează. Nu are ceva împotriva artei contemporane, să fie clar, dar, spune ea, caută sens și structură în tot ceea ce face. Păi normal, că d-aia stă cu Rembrandt-ul deschis toată ziua! E atât de distinsă în smerenia ei, cu cruciulița ei din lemn la gât, cu părul ei lung și vorba ei liniștită! Nu știi ce să adori mai întâi la Ilinca: pacea ei sau arta ei ca un eveniment de seară.

Ilinca-Maria Țoța vine diseară la Marius Tucă Show. Pregătește-te să faci cunoștință cu un copil-fenomen, un artist-miracol, un iconar de excepție.   Stai să vezi ce icoane a pictat la doar câțiva ani, dar și să afli povestea tulburătoare din spatele unei icoane pe care nu-și mai amintește c-a pictat-o!

Știi sau nu știi, noi îți spunem: triskaidephobia este fobia de numărul 13. O fi sau n-o fi cu ghinion, nu suntem noi în măsură s-o spunem. Dar suntem în măsură să te informăm că azi, treișpe mai, e ziua lui Gigi Căciuleanu. De profesie nebun și coregraf neostenit, Gigi Căciuleanu are în ADN mișcarea. Cultul pentru estetica aceasta a mișcării, perfecționismul în stare pură. Gigi Căciuleanu are acel curaj care-l face pe om să pară un Hamlet excentric în ochii semenilor lui. Să fim serioși, însă: nebunia e cea mai valoroasă stare a artistului. Un artist cuminte e un non-artist. Dixit!

Stai să-l vezi diseară la noi, la Aleph News, numai la Marius Tucă Show! O discuție-eveniment cu Gigi Căciuleanu, de profesie, in-e-ga-la-bil!

A fost premier, a fost președinte de partid, a fost și președinte al Senatului. Știi multe despre Tăriceanu, dar nu știi c-a fost la liceul “Sf Sava” din București. Vine diseară la Marius Tucă Show și-ți promitem o discuție atipică, în stilul Marius Tucă.

Pentru că Marius Tucă e dur ca realizator de radio și televiziune!

Marius Tucă Show, de la șapte, numai la Aleph News. “Arta este minciuna care ne ajută să înțelegem adevărul” (Pablo Picasso).

 

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră