În Germania au apărut indicii de agravare a epidemiei de COVID-19

28 Apr 2020 | scris de I.D.
În Germania au apărut indicii de agravare a epidemiei de COVID-19

Imediat după începutul ridicării restricţiilor, în Germania au apărut indicii de agravare a epidemiei de COVID-19. Rata de infectare sau de reproducere a coronavirusului, urmărită atent de autorităţi, a atins din nou pragul de 1,0, arată date oficiale publicate luni seara de Institutul Robert Koch.

Valoarea numerică respectivă arată câtor persoane le transmite virusul, în medie, fiecare individ infectat.

Virusologii a insistat permanent asupra importanţei ca rata să fie subunitară.

Este pentru prima oară când a fost atins pragul după 15 aprilie, când rata a scăzut la un minim de 0,7, după care a început din nou să crească, notează France Presse.

Dacă tendinţa se confirmă, eforturile autorităţilor de revenire treptată la normal ar putea fi îngreunate, în timp ce populaţia este tot mai nerăbdătoare.

Cabinetul federal de la Berlin şi guvernele landurilor, cărora le revin deciziile finale în materie de sănătate, urmează să discute următoarele etape de ridicare a restricţiilor joi şi să ia decizii în 6 mai.

Creşterea ratei de infectare pare să confirme temerile cancelarului Angela Merkel, care susţine o linie mai dură şi a avertizat de mai multe ori asupra tendinţei opiniei publice şi a unor responsabili politici de a sări peste etape.

Recent, ea a arătat că sistemul de sănătate ar putea ajunge la limita capacităţii - ca număr de paturi în spitale - până în octombrie, la o valoare de 1,1, până în iulie la 1,2 şi până în iunie la 1,3.

În Germania se înregistraseră marţi 156.337 de cazuri şi 5913 decese după contaminarea cu coronavirus.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră