În SUA, de teama COVID-19, multe persoane care fac atac de cord rămân acasă

22 Apr 2020 | scris de A.V.
În SUA, de teama COVID-19, multe persoane care fac atac de cord rămân acasă

Spitalele din Statele Unite ale Americii se confruntă cu un aflux continuu de pacienți cu COVID-19. Medicii cardiologi au observat însă că de la izbucnirea pandemiei de coronavirus a scăzut numărul pacienților tratați pentru atac de cord într-un moment în care se așteaptă o creștere a acestor cazuri. În acest context, specialiștii cardiologi atrag atenția că oamenii pot ignora simptomele atacului de cord de frica de a merge la spital din cauza Covid-19, scrie 360medical.ro.

În urma unui sondaj făcut în rândul medicilor pe rețelele de socializare, majoritatea cardiologilor a declarat că spitalul lor a înregistrat o scădere cu cel puțin 40% a internărilor pentru atac de cord. Angioplasty.org, comunitatea cardiologilor americani care a inițiat sondajul, a precizat că rezultatele sunt izbitoare, chiar dacă astfel de date nu reprezintă dovezi ,,cu greutate” care provin dintr-un studiu formal – care, în mijlocul pandemiei, nu există.

Însă, un alt studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie a reliefat că în fiecare dintre cele nouă spitale mari din SUA, numărul pacienților cu atac de cord a scăzut semnificativ.

Persoanele cu boli cardiace existente prezintă un risc crescut de infectare severă cu coronavirus. Deci, declinul atacurilor de cord este nejustificat, în opinia medicilor americani, care consideră că următorul pas este să cerceteze motivele și să studieze mai multe spitale pentru a vedea cât de răspândit este fenomenul.

Dr. Martha Gulati, redactor-șef al CardioSmart.org, un site al Colegiului American de Cardiologie, e de părere că frica și neînțelegerea ar putea ține acasă unii pacienți cu atac de cord.

,,Oamenii s-ar putea să se teamă că sunt expuși la Covid-19 și să se îngrijoreze că sunt izolați de familiile lor din cauza restricțiilor spitalicești. Iar alții, ar putea fi derutați de toate mesajele care le spun să stea acasă”, a sugerat dr. Gulati, potrivit Medicalxpress.com.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră