Ultima modă: Îngheţata pe băţ cu alcool. Avertismentele poliţiştilor

16 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ultima modă: Îngheţata pe băţ cu alcool. Avertismentele poliţiştilor

Îngheţata pe băţ cu alcool a devenit extrem de populară şi, cum vara e în toi, poliţiştii se tem că şoferii tentaţi de astfel de gustări vor mânânca mai mult decât trebuie şi apoi se vor urca la volan.

Polițiştii britanici au emis un avertisment privind consumul de îngheţată cu alcool, deoarece temperaturile au început să crească şi în Regatul Unit, relatează netdoctor.co.uk.

Ofiţerii de trafic din Durham, nord-estul Angliei, au reamintit șoferilor, care s-au răcorit cu prea multă îngheţată cu gin tonic, că aceasta conţine alcool.

Îngheţata cu alcool a crescut în popularitate în Marea Britanie. Anul acesta lanţul de magazine Aldi a lansat o gamă de îngheţată pe băţ cu alcool. O cutie cu patru bucăţi costă 2,99 lire sterline şi fiecare conţine 4,5% alcool.

Conform poliţiştilor, conținutul de alcool al acestora este aproape acelaşi cu al unei beri tari, iar şoferii ar putea avea un fals sentiment de siguranţă, crezând că mănâncă doar o îngheţată cu alcool. 

"Acest tip de îngheţată a devenit foarte popular și este ușor să uitați că nu e doar o aromă, ci chiar conţine alcool", a declarat inspectorul interimar Harry Simpson de la Cleveland și Durham Operations Unit. "Într-o zi de vară fierbinte, este ușor să uitaţi că îngheţata conţine alcool, să pierdeţi şirul și apoi să vă urcaţi la volan", a adăugat el.

Inspectorul Simpson a mai spus că, dacă în mod normal nu ar trebui să beţi un gin tonic sau un cocktail înainte de a conduce maşina, atunci nu ar trebui să consumaţi nici îngheţată cu alcool.

"Întotdeauna recomandăm şoferilor să se abțină să consume alcool de orice fel, deoarece efectele diferă în funcție de vârstă, greutate, metabolism și să verifice ambalajul pentru a vedea dacă produsele pe care le mânâncă sau le beau conţin alcool", a mai spus Simpson.
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră