Epidemiologul șef din SUA: țara nu mai are nevoie de măsuri noi de carantină

19 Iun 2020 | scris de A.A.
Epidemiologul șef din SUA: țara nu mai are nevoie de măsuri noi de carantină

Într-un interviu acordat AFP, epidemiologul șef Anthony Fauci a declarat că Statele Unite nu mai trebuie să impună măsuri de izolare și carantinare pentru a gestiona pandemia de coronavirus, anunță France24.

Atunci când a fost întrebat de situația cazurilor în creștere din California și Texas, acesta a precizat că nu se mai iau în considerare măsuri de carantinare a statelor. ”Cred că ar trebui să discutăm ce putem face pentru a deține controlul asupra situației în toate zonele unde se raportează un număr în creștere”.

SUA se plasează pe primul loc mondial ca număr de infectări și se apropie de pragul celor 120.000 de decese.

Chiar dacă fostele epicentre ale pandemiei, New York și New Jersey au reușit să controleze toate focarele, alte 20 de state înregistrează noi cazuri de infectări.

Fauci a subliniat că este nevoie de o abordare locală a situației mai ales că toate statele impun ridicarea restricțiilor și se discută și de reluarea activității școlare.

”Zonele unde nu au mai fost raportate cazuri noi, școlile se pot redeschide fără nicio problemă. Acolo unde se înregistrează un număr în descreștere, se poate amâna decizia. Atunci când se reiau orele, se poate lucra în zile alternante, se pot efectua cursurile în ture și se pot impune măsurile de distanțare fizică și obligativitatea de a purta o mască de protecție”.

Fauci a condus toate crizele din domeniul sănătății începând cu epidemia de HIV din 1980. El consideră că principala problemă a americanilor este faptul că nu respectă recomandarea de a purta o mască, chiar dacă el a impus această măsură de protejare.

Chiar dacă autoritățile locale au depășit o simplă recomandare și au impus obligativitatea purtării măștilor de protecție, sunt foarte mulți locuitori care ignoră și pun în pericol foarte mulți oameni.

Alte stiri din Life style

Ultima oră