Spania va redeschide granițele pentru turism la sfârșitul lunii iunie

18 Mai 2020 | scris de A.A.
Spania va redeschide granițele pentru turism la sfârșitul lunii iunie

Guvernul spaniol a anunțat săptămâna trecută că va impune măsura de carantinare de două săptămâni pentru toți cei care vor călători în afara granițelor cu scopul de a preveni declanșarea unui nou val al pandemiei de coronavirus, anunță Evening Standard.

Ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos, a anunțat că această măsură este provizorie și se intenționează redeschiderea turismului de la sfârșitul lunii iunie.

”Atunci când noi vom putea călători fără restricții între regiuni, vom permite și turiștilor să ne viziteze țara”, a declarat ministrul la un post local de televiziune.

”De la sfârșitul lui iunie ar trebui să reluam turismul, cel puțin așa sper. Dar, mai întâi, trebuie să ne facem țara atractivă din punctul de vedere al sănătății publice”, anunță Abalos.

Spania este una dintre țările care se bazează foarte mult pe turism, acest sector atrăgând 12% din produsul intern brut.

Una dintre cele mai afectate țări europene, cu peste 27.000 de decese și 231.350 de cazuri pozitive, Spania a început relaxarea graduală a restricțiilor impuse din luna martie.

Ministrul a precizat că este important ca aceste măsuri să fie cât mai sigure pentru populație pentru a permite reluarea activității economice.

Mai multe țări au declarat că se pregătesc pentru primirea turiștilor, printre acestea Grecia, Slovacia, Cehia și Austria.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră