Experții veterinari recomană tuturor persoanelor cu animale de companie să le țină în casă în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.
Asociația Veterinarilor din Marea Britanie a precizat că deținătorii de animale nu trebuie să-și pună problema că se vor infecta de la acestea. ”Nu există până la ora actuală niciun caz de infectare a unui om de la pisică sau câine”, a declarant pentru BBC News Dr. Angel Almendros de la Universitatea din Hong Kong.
Studiile au demonstrat că pisicile se pot infecta de la alte pisici.
Pentru a împiedica posibilitatea de a transmite virusul COVID-19 de către pisici, acestea l-ar putea duce pe blana lor în urma contactului cu mâna stăpânului, cei care au animale de companie ar trebui să ia măsuri suplimentare de precauție, a îndemnat președinta Asociației, Daniella Dos Santos. ”Trebuie să se spele foarte des pe mâini, să nu mângâie animalele fără o igienă strictă înainte. Evitați contactul direct, nu le mai lăsați să-și exprime dragostea prin a vă linge fața sau mâinile și nu atinge alte animale care sunt plimbate pe stradă”.
Mai multe articole au transmis că animalele de companie au fost infectate cu noul virus de la stăpânii lor, dar acestea nu sunt afectate, nu au manifestări severe ale bolii.
Metoda de îmbolnăvire a pisicilor este cea mai banală. Ele întră în contact direct cu particulele flugge după ce stăpânii tușeșc, strănută sau doar vorbesc.
După cazul apărut în presă din Belgia prin care eram informați de transmiterea virusului de la om la pisică, cercetătorii chinezi au avansat studiile și au descoperit că pisicile se pot infecta unele de la altele.
S-au descoperit dovezi că oamenii pot infecta și maimuțele, astfel COVID-19 reprezintă un pericol real pentru atât de multe specii aflate pe calea dispariției, conform BBC News.